8 Mayıs 2009 Cuma

Domuz Gribi

Meksika'da başlayarak diğer ülkelere yayılım gösteren domuz gribi inluenza A (H1N1) salgını Evre 5 seviyesinde devam etmektedir.

(Dünya Sağlık Örgütü'nün salgının evre düzeyi hakkındaki açıklaması 29 Nisan 2009)

Ülkeler alarm seviyelerine göre gerekli tedbirleri almaktadır. T.C. Sağlık Bakanlığı Pandemik İnfluenza Ulusal Faaliyet Planı çerçevesinde gerekli önlemleri almış ve 24 saat görev yapacak olan Pandemi İzleme ve Koordinasyon Merkezini devreye sokmuştur. Pandemi (kıtalararası salgın) izleme bilim kurulu üyeleri derhal toplantıya çağrılmış ve alınan kararlar gecikmeksizin uygulanmıştır. Bilim kurulu toplantıları devam edecektir. Ayrıca süreci koordine etmek ve desteklemek amacıyla akademisyenlerden oluşan yürütme kurulu teşkil edilerek görevine başlamıştır.

Salgının dünyadaki son durumu ve Türkiye’deki gelişmeler düzenli olarak her gün basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacak ve web sitemizde yayınlanacaktır. Ayrıca SABİM 184 Nolu telefon hattı ile konu ile ilgili hertürlü bilgi ve destek (24 saat/haftada 7 gün) verilmektedir.


Ülkemizde uluslararası hava trafiğine açık hava limanlarımızda ve deniz gümrük kapılarında alınan tedbirler devam etmekte olup, yabancı ülkeden giriş yapan tüm yolcular izlenmekte ve grip belirtileri araştırılmaktadır. Kara hudut giriş kapılarında izleme ve inceleme hazırlıkları tamamlanmış olup yurda giriş yapan kişiler inceleme ve izleme işlemlerine tabi tutulmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder